Leren naaien?

... voor jezelf, je partner of je kinderen, leuke kleding, accessoires of (kraam)cadeaus maken?

Misschien heb je ooit op naailes gezeten en wil je je oude hobby weer oppakken?

Ik ben Tiffany, geboren en getogen in Frankrijk🥖🥐🧅 en woon vanaf 2000 in Nederland.

Sinds 2019 run ik De Modepraktijk, een creatieve plek waar je kunt leren naaien, locken, patroontekenen, kledingpatronen aanpassen en veel meer!

In juli 2019 heb ik het diploma costumière behaald bij het instituut Cuppens-Geurs.

Kleding maken is al meer dan 15 jaar mijn grote passie en ik maak vrijwel mijn hele garderobe zelf!

Kom je bij mij op privé-naailes, dan zal ik jou wegwijs maken in de wereld van de zelfmaakmode. Alles in een laagdrempelige en ongedwongen gezellige sfeer.

Ook als je al goed kan naaien, kan ik je helpen om je naai-, lock- en patroontekenvaardigheden te verdiepen en uit te breiden! 

Verwacht echter geen schools programma uit het boekje met verplichte onderdelen en 'moet-projecten' waar je voor jouw gevoel weinig aan hebt. Ik hou van experimenteren, creatieve oplossingen en frisse input van de cursisten. Niets is mij te gek ;-)

Maar.... wees gewaarschuwd!

Heb je eenmaal de smaak te pakken, dan wil je al snel niets anders meer dan patronen uitzoeken, stof knippen en achter je naaimachine zitten. Om nog maar te zwijgen over stoffen shoppen… de naaikoorts ligt altijd op de loer☺

 

De lesruimte

Het atelier biedt ruimte voor maximaal 2 cursisten. Uiteraard kun je tijdens de les gratis gebruik maken van alle naai-, lock- en covermachines, het aanwezige materiaal (tekenmateriaal, scharen, strijkijzer, enz.) en inspiratie opdoen in de vele patroonboeken en naaitijdschriften.

Bij mij kun je ook enkele basisfournituren aanschaffen (patroonpapier, garen, naalden, ritsen, versteviging, proefkatoen,...). In het centrum van Nieuw-Bergen zit een erg leuke stoffenwinkel, Stitch&Sew, waar je mooie en kwalitatieve stoffen en fournituren kunt vinden.